Studieförbundet Vuxenskolan arrangerar en mängd cirklar och träffar, och några finns i Ramkvilla. Här plockat ur våren 2018 års kurskatalog:

Året med fåret

För dig som är nybörjare eller funderar på att skaffa får. Vi går igenom fåråret och gör ett studiebesök. Studiecirkeln sker i samarbete med Medeltorps Fårgård.

Träffas varannan vecka i sex veckor. Tisdagar kl 19:00-21:15. Pris 695:-

Stefan Josefsson driver tillsammans med sin fru Ann-Chatrine Medeltorps Fårgård och har mångårig erfarenhet och kunskap om får och lammproduktion.

FRÅGOR?
Arrange­mangsnr:15618
Kontakta Vuxenskolan, Veronica Josefsson, verksamhetsutvecklare, 0383-75 51 82, veronica.josefsson@sv.se

Lär dig att syra grönsaker

Mjölksyrade grönsaker nyttighet är både väl beprövat och numera också vetenskapligt belagt. Deras vänliga bakterier är ett mycket billigare alternativ än att köpa tillskott probiotika, från apoteket eller hälsokosten. C-vitamin, antioxidanter och många andra nyttiga ämnen bevaras i de syrade grönsakerna och blir dessutom mer tillgängliga genom syrningsprocessen. Även nya komplexa näringsämnen som B12-vitamin och aminosyror bildas. När bakteriefloran i mage och tarm förbättras stärks även immunförsvaret. Syrade grönsaker är en riktig superfood!

På workshopen lär vi oss hur man syrar grönsaker teoretiskt och praktiskt. Fokus kommer att ligga på vitkål men eventuellt också blandade grönsaker. Det blir dessutom provsmakning av olika syrade produkter.

Du kommer också att få med dig en burk med grönsaker som du får vårda hemma.Leg. sjuksköterkan och lic. livsstilskonsulten Kerstin Fransson.

Workshop den 20 mars kl 17:30-20:30,  Församlingshemmet i Ramkvilla. Pris 200:- Avgift för fika, provsmakning, ingredienser och burk tillkommer med ca 85 kr.

FRÅGOR?
Kontakta Veronica Josefsson, verksamhetsutvecklare, 0383-75 51 82, veronica.josefsson@sv.se
Arrange­mangsnr:35344