Studieförbundet Vuxenskolan arrangerar en mängd cirklar och träffar, och några finns i Ramkvilla. Här plockat ur våren 2018 års kurskatalog:

Kurs i hälsa & välbefinnande: sluta banta – gå ner i vikt

Ur Vuxenskolans beskrivning:

Har du testat ”alla bantningsmetoder” men inget fungerar? Du vet hur du ska äta men gör inte som du har tänkt dig. Nu har du chansen att gå ner i vikt genom att sluta banta. Du får kunskap att jobba MED kroppen istället för att KÄMPA mot kroppen. Unna dig att äntligen lyckas genom kunskap och vänlighet mot dig själv. Lär dig äta, tryggt, gott och avslappnat och gå ner i vikt en gång för alla.

Vi träffas i Ramkvilla, församlingshemmet 10/4, 17/4 och  24/4 mellan 17.30 och 19:45.
Kursavgift 460:- och materialavgift 270:-.
Arrangemangsnr: 16526. Anmälan görs här

KURSINNEHÅLL
Vi kommer att prata om kost, om hur vi lär oss att äta både avslappnat och se till att vi får i oss alla näringsämnen varje dag. Du får också tips om hur du kan ”lura kroppen” släppa envisa kilon utan att riskera näringsbrister.

Förutom kosten handlar det om motivation,självmedkänsla, signalsubstanser (hur vi tröstäter och/eller uttråknings äter), mage tarm & bakterier, lymfsystemet, stress & andning, träning utan tid och lite annat smått och gott. Det är nämligen oftast det som inte ligger på tallriken som avgör om vi lyckas gå ner i vikt en gång för alla. Kursen passar också för den som är intresserad av en livsstil för hälsa och välbefinnande.

Kursen utgår från boken ”Sluta banta – gå ner i vikt” av Anna Hallén Buitenhuis. Boken innehåller en teoridel, som vi går igenom på träffarna och en receptdel där du får tips om hur du kan äta. Kostnad för boken tillkommer på fakturan med ca 220 kr. Meddela vid anmälan om du redan har boken, eller vill köpa den på annat sätt.

LEDARE
Leg. sjuksköterskan och lic. livsstilskonsulten Kerstin Fransson.

FRÅGOR?
Kontakta Veronica Josefsson, Vuxenskolan, verksamhetsutvecklare, 0383-75 51 82
veronica.josefsson@sv.se
Arrangemangsnr: 16526. Anmälan görs här

 

Året med fåret

För dig som är nybörjare eller funderar på att skaffa får. Vi går igenom fåråret och gör ett studiebesök. Studiecirkeln sker i samarbete med Medeltorps Fårgård.

Träffas varannan vecka i sex veckor med start 20 feb. Tisdagar kl 19:00-21:15. Pris 695:-

Stefan Josefsson driver tillsammans med sin fru Ann-Chatrine Medeltorps Fårgård och har mångårig erfarenhet och kunskap om får och lammproduktion.

FRÅGOR?
Arrange­mangsnr: 15618, anmälan här
Kontakta Vuxenskolan, Veronica Josefsson, verksamhetsutvecklare, 0383-75 51 82, veronica.josefsson@sv.se