Kalender 2023, tema hus, byggnader och detaljer

Välkommen att delta i fototävlingen. En datumkalender med utvalda bilder produceras av Hembygdsföreningen i slutet av året.

Reglerna är enkla:

 • E-postadressen ramkvillabild@gmail.com Ange fotografens namn, e-postadress och telefonnummer.
 • Personer som finns på bilden måste ge sitt medgivande till dig att de vill vara med.
 • Senast 30 september 2022 vill vi ha bidragen.
 • Max tre (3) bilder per person får lämnas in. Helst liggande format… Minsta storlek är 2-3 MB för att kunna tryckas
 • Vi har rätten att publicera bilderna på Ramkvillas hemsida, www.ramkvilla.se
 • Ingen ekonomisk ersättning ges för bildpubliceringen
 • Vinsten? Äran förstås. En förstoring av bilden i A4 till de tre vinnarna
 • Juryn består av webbredaktören och medlemmen i Vetlanda Fotoklubb Karin Gustafsson och Magnus Färjhage, hembygdsföreningens ordförande.
 • Överskottet av försäljningen går till Hembygdsföreningens aktiviteter kommande år.
 • Om du inte har digital bild kan vi i juryn digitalisera.

2022: Valfritt tema


Tema 2021: Träd.
Tre vinnarbilder

2021 års fototävling i Ramkvilla hade tema ”träd”.

Foto: Madelene Andersson
Foto: Julia Hördegård
Foto: Jennie Blom

Tema 2020: Det händer i Ramkvilla
Tre vinnarbilder

Annica Knutssons badande damer, Karin Akselssons såpatvättade trasmattor och Jan Evansons flygande pojkar. Det var de tre vinnande bilderna i 2021 års fotokalender. Grattis!

Låt oss visa upp vår trakt i 2020 års fototävling. Tre vinnare utses under hösten, så fram med kameran/telefonen. Vinnarbilderna och ytterligare ett tiotal utvalda bilder trycks i en kalender för 2021. Maila max tre foton, i absolut bästa upplösning, till vår speciella mailadress ramkvillabild@gmail.com.  Ett par bilder har redan kommit in i maj, men vi vill ha många fler på temat ”Det händer i Ramkvilla”.

Eftersom så många bra bilder kom in förra året valde vi att ta fram en kalender.  Hoppas vi kan göra så även till år 2021. Passa på att köp årets kalender hos Putte för det rabatterade priset 50:-. De tre vinnarbilderna finns här nedan, med juryns motivering. Priset är äran och en uppförstoring av själva bilden.

Tävlingsregler:
Visa i bild vad som händer i Ramkvillabygden under året. Det enkla, ett arrangemang, ögonblicksbilder och vardagssysslor. Det ska helst finnas någon form av aktivitet i bilden. Vad bestämmer du. Personer som finns på bilden måste ge sitt medgivande till dig att de vill vara med. Max tre bilder per person, gärna storlek 2000-3000 kb, från telefon eller kamera. Maila digitala bilder till ramkvillabild@gmail.com. Ange namn och telnr. Senast den 31 oktober 2020 vill vi ha bilderna.

 • Vi har rätten att publicera bilderna på Ramkvillas hemsida, www.ramkvilla.se
 • Ingen ekonomisk ersättning ges för bildpubliceringen.
Ev överskott från försäljningen går till hembygdsföreningens aktiviteter.
 
 
Tävlingsjury: Karin Gustafsson (medlem i Vetlanda fotoklubb) och Magnus Färjhage ordförande för hembygdsföreningen

Tema 2019: Min finaste bild av Ramkvilla
Tre vinnarbilder

Foto: Anne-Marie Hördegård
Motivering: En av Ramkvillas ungdomar slänger sig handlöst bakåt i Örkens svalkande vatten. Bekymmersfritt sommarlov och ljuvligt badväder. Den glädje som bilden förmedlar kan man önska alla barn under sin uppväxt. Här har kameran fångat ett riktigt lyckligt ögonblick. Dropparna glittrar som oslipade diamanter i luften. Perfekt skärpa på de rätta ställena. Otroligt fint uttryck fångat av Anne-Marie Hördegård, värdig vinnare i ”Min vackraste ramkvillabild”.


Foto: Pär Sandell
Motivering: En välbekant ö, Tallö, med den knotiga tallen i Klockesjön. Inbäddad i stilla morgondimma. Man kan närapå höra storlommens sång när man ser bilden. Kan ana höstens ankomst. Alla årstider är vackra i Ramkvilla. En mycket vilsam bild. Välkomponerad i färger, skärpa och stämning. Kameran har fångat en stilla stund när dimman brer ut sig, som om det vore en landskapsmålning i flödande akvarell. Pär Sandell är en solklar vinnare i tävlingen ”Min vackraste ramkvillabild”.


Foto: Maria Lamme

Motivering: Arbete, levande landsbygd och fritid i en och samma bild. Golfbanan i fjärran framför Höglandets höjder. Tryggt och säkert kör en av de lokala mat-producenterna, Lammes Potatis, sin traktor mellan potatisfårorna. Sommaren i sin högglans. Och till hösten kan vi köpa potatisen i vår lokala lanthandel. Det levande och aktiva motivet, perspektivet, skärpan och färgerna gör den här bilden till en solklar vinnare i tävlingen ”Min vackraste ramkvillabild”.