Fisketävling – Årlig gäddtrolling

1 juli 2017, kl 16 – 20

Varje år första lördagen efter midsommar så anordnar Örjansklubben den årliga gäddtrollingen. Start och målgång sker i Äventyrsbyn.

För att vara med behöver du en båt samt egen fiskutrustning. Hela Örken (med undantag av en liten yta som illustreras på fiskekortet) är tillgänglig för fiske. Om du saknar båt så finns två Linder fishing med 4 hk motorer att hyra i Äventyrsbyn.

Catch and release

Varje båt lånar en mätplatta där ni fotar er fångst och släpper tillbaka fisken. Skulle någon vilja ha en matfisk med så går det bra men övriga går tillbaka i sjön.

Kostnad

År 2017: Deltagaravgift: 40 kr/spö. Max 4 spön per båt. Avgiften betalas vid start till Örjansklubbens funktionärer. Om du saknar fiskekort kostar det 100 kr/person och kan köpas i café Mangelboden i Äventyrsbyn eller hos Puttes lanthandel.

Priser

Priser delas ut i följande klasser;

  • Enskilt längsta fisk
  • Sammanlagd längsta fisk i båten, 1-3:e plats
  • Barnklass upp till 15 år: Sammanlagd längsta fisk

 

Sjösättning av båtar

Det finns sjösättningsmöjlighet i Klockesjön, 400 meter innan äventyrsbyn. Båtar med en överbyggnad på 2 meters höjd över vattenytan kommer inte att kunna passera ut i Örken. Vill man fiska i Örken så finns det en sjösättningsplats vid bron vid södra infarten till Ramkvilla. I Braås finns en ordentlig ramp för sjösättning av båtar i södra änden av Örken.