Välkommen tillbaka hit, till adressen ramkvilla.se/ramkvillaveckan


Under hösten väcktes tanken – tänk om nästa års marknad också ställs in! Vad gör vi då? Kan vi hitta på något att längta till, något som kan genomföras trots pandemi med restriktioner? De tankarna la grunden till Ramkvilla-veckan 10-17/7.


Grundtanken är att de flesta aktiviteter ska ske utomhus och gärna innebära lite rörlighet. Men för att alla ska känna sig välkomna och kunna delta så kommer det även finnas annat utanför dessa preferenser.


Vi är många som samarbetar;
kyrkorna, föreningarna (ÖKR, SKTF, Golfen och Hembygdsföreningen), företag och privatpersoner. Ev restriktioner styr självklart vilka aktiviteter som kan genomföras men vår stora förhoppning i dagsläget är att det mesta ska kunna gå av stapeln. För allt som sker utomhus är förstås vädret viktigt, men vi svenskar är inte helt obekanta med uttrycket ”kläder efter väder” så det hoppas vi inte blir något stort hinder.


Några aktiviteter måste man anmäla sig till, några kommer att kosta lite, några kommer att vara helt gratis. Allt kommer att finnas på Ramkvillas hemsida www.ramkvilla.com. Program med all information kommer, både i SockenMagazinet och här på hemsidan under den länken du är på nu; ramkvilla.se/ramkvillaveckan

Här är några av veckans alla planerade aktiviteter:
ÖKR, Örjansklubben planerar för olika gruppaktiviteter som t ex vattengympa, skogskul för barn, yoga, seniorträning, cykling och mkt mer. Vårt mål och vår förhoppning är att kunna erbjuda en till två aktiviteter/dag hela veckan. Mer infokommer längre fram om hålltider och aktiviteter.


Svenska Kyrkan
Svenska Kyrkan kommer att ha musik vid helgsmål med kaffeservering och guidning.
Det blir även Familjegudstjänst ”Himmel och pannkaka” med skattjakt, ev kyrkogårdsvandring och lotteri.


Måndag-lördag kommer församlingshemmet hålla öppet några timmar per dag. Det blir visning av Hembygdsföreningens urklippsalbum och ev gamla skolplanscher. Exakta datum och klockslag kommer att presenteras längre fram.