Fototävling: Min finaste bild av Ramkvilla

Foto: Anne-Marie Hördegård
Motivering: En av Ramkvillas ungdomar slänger sig handlöst bakåt i Örkens svalkande vatten. Bekymmersfritt sommarlov och ljuvligt badväder. Den glädje som bilden förmedlar kan man önska alla barn under sin uppväxt. Här har kameran fångat ett riktigt lyckligt ögonblick. Dropparna glittrar som oslipade diamanter i luften. Perfekt skärpa på de rätta ställena. Otroligt fint uttryck fångat av Anne-Marie Hördegård, värdig vinnare i ”Min vackraste ramkvillabild”.


Foto: Pär Sandell
Motivering: En välbekant ö, Tallö, med den knotiga tallen i Klockesjön. Inbäddad i stilla morgondimma. Man kan närapå höra storlommens sång när man ser bilden. Kan ana höstens ankomst. Alla årstider är vackra i Ramkvilla. En mycket vilsam bild. Välkomponerad i färger, skärpa och stämning. Kameran har fångat en stilla stund när dimman brer ut sig, som om det vore en landskapsmålning i flödande akvarell. Pär Sandell är en solklar vinnare i tävlingen ”Min vackraste ramkvillabild”.


Foto: Maria Lamme

Motivering: Arbete, levande landsbygd och fritid i en och samma bild. Golfbanan i fjärran framför Höglandets höjder. Tryggt och säkert kör en av de lokala mat-producenterna, Lammes Potatis, sin traktor mellan potatisfårorna. Sommaren i sin högglans. Och till hösten kan vi köpa potatisen i vår lokala lanthandel. Det levande och aktiva motivet, perspektivet, skärpan och färgerna gör den här bilden till en solklar vinnare i tävlingen ”Min vackraste ramkvillabild”.


Tävlingens sista datum var den 31 januari 2019.

Reglerna är enkla:

  • E-postadressen ramkvillabild@gmail.com Ange fotografens namn, e-postadress och telefonnummer.
  • Max tre (3) bilder per person får lämnas in
  • Om någon annan än du har tagit bilderna måste fotografen vara tillfrågad.
    Vi har rätten att publicera bilderna på Ramkvillas hemsida, www.ramkvilla.se
  • Ingen ekonomisk ersättning ges för bildpubliceringen
  • En jury på två personer utser ett antal bilder som läggs i ett bildspel på vår hemsida.
  • Vinsten? Äran förstås.

Juryn har bestått av webbredaktören och medlemmen i Vetlanda Fotoklubb Karin Gustafsson och Magnus Färjhage, hembygdsföreningens ordförande.